HOE KAN IK JE HELPEN?

OnlineOlie.be is de dé online specialist in oliën en smeermiddelen voor wagens, motorfietsen en tal van andere specifieke toepassingen. Wij staan voor deskundig advies, scherpe prijzen en snelle levering.

GRAAG SMEERADVIES
Help mij aan de juiste olie!
GEWOON EVEN KIJKEN
Voorlopig geen hulp nodig :)
USP
GRATIS VERZENDING: Bij bestellingen boven de 100€.

Synthetische olie voor oldtimers

Kort en bondig: slecht idee, tenzij de motor volledig gereviseerd is. In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp.

Logische stelling

Hou jezelf steeds bij de oliën die er op de markt waren toen jouw oldtimer "in" was. In de meeste gevallen zijn dit dus minerale oliën.

Ingenieurs van toen hebben de motoren zodanig ontworpen om zo goed mogelijk te werken met hetgeen toen aan smeermiddelen op de markt was.

Technisch gezien...

Minerale oliën bevatten minder detergenten tot zelfs geen detergenten (premium oliën van vroeger). Minerale oliën reinigen dus de motor minder inwendig dan onze huidige detergentie-oliën.

Er ontstaat dan overal en nergens een kleine aanslag in de motor, tussen de onderdelen, op de kleppen, ... Maar deze motoren zijn hierop voorzien.

Nieuw hadden deze motoren vroeger veel meer spelingen dan onze huidige motoren, omdat men wist dat vuil zich overal tussen nestelt en die spelingen dan vanzelf weggewerkt worden.

Wat een synthetische olie dan teweegbrengt

Moderne oliën bevatten dus zoals gezegd detergenten die de motor reinigen.

Stel dat we een detergerende olie in de motor gaan draaien, dan gaat deze olie al het vuil dat zich in de motor bevindt losmaken. Het gevolg is dan dat de olie zodanig vervuild raakt dat het zijn smerende eigenschappen gaat verliezen.

Gespecialiseerd in oldtimer oliën

Als verdeler van Denicol zijn wij gespecialiseerd in Oldtimer oliën. Denicol produceert tot op de dag vandaag nog steeds olie voor zelfs de eerste wagen die ooit heeft rondgereden.

Contacteer ons dus om het juiste advies te krijgen welke olie er in jouw oldtimer "kindje" hoort. Vergeet merk, type, bouwjaar en cilinderinhoud niet te vermelden!

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update van de nieuwste blogartikels in uw mailbox.