HOE KAN IK JE HELPEN?

OnlineOlie.be is de dé online specialist in oliën en smeermiddelen voor wagens, motorfietsen en tal van andere specifieke toepassingen. Wij staan voor deskundig advies, scherpe prijzen en snelle levering.

GRAAG SMEERADVIES
Help mij aan de juiste olie!
GEWOON EVEN KIJKEN
Voorlopig geen hulp nodig :)
USP
GRATIS VERZENDING: Bij bestellingen boven de 100€.

Meguiar's producten: Reinigen & Voorbereiden [2/7]

Meguiar's biedt een uitgebreid gamma aan producten om uw wagen zowel binnen als buiten tip-top schoon te maken en te beschermen. In deze reeks van 7 artikels leer je hoe je dit zelf kan doen met onze producten!

Deze week, artikel 2: lak reinigen en voorbereiden

Nadat we de wagen gewassen hebben (al het zand en loszittend vuil hebben weggewassen), is het tijd om de lak te gaan voorbereiden.

In deze stap gaan we oneffenheden en defecten in de lak gaan wegwerken. Bijvoorbeeld hars van bomen, zuur van zure regen, kleine krasjes, ...

Benodigdheden

  • 2 stukjes van 25gram Meguiar's klei
  • Quik Detailer spray
  • Ultimate Compound
  • Microfibre Supreme Shine doek
  • Soft foam Application pad / Even Coat pad

Lak egaliseren met klei

Belangrijk voor we beginnen met het aanleggen van een beschermlaag (polish/wax), is dat we de lak gaan reinigen en egaliseren.

Stel je voor dat een venster of spiegel vol oneffenheden zouden zitten: dan krijgen we een troebel zicht. Door de lak te egaliseren zorgen we dus dat die optimaal kan gaan glanzen en blinken.

TIP: neem een dun plastic zakje, steek je hand erin en wrijf over de lak. Op deze manier voel je de oneffenheden extra fel zitten. Dit is dé manier om na te gaan of de lak goed is voorbereid. Een goed ge-clayede lak zal glad aanvoelen in dat zakje. 

Hiervoor nemen we het stukje Meguiar's klei welks we even platkneden en op onze middel- en ringvinger leggen. Niet op de tippen van de vingers, anders duwen we het stukje klei gewoon door bij het wrijven.

Maak het lakoppervlak nat met de Quik Detailer (13,30€) en wrijf er vervolgens met de klei over.

LET OP: nooit met de klei over een droog lakoppervlak wrijven, je maakt hiermee onherstelbare krassen in de lak!

Als het stukje klei wat vuil wordt, kneed het dan opnieuw even door.

LET OP: als het stukje klei valt, meteen een nieuwe nemen. Ook al zie je geen vuil / zand, er zullen altijd microscopisch kleine deeltjes in verwikkeld raken die krassen maken op de lak. Vandaar dat je best 2 blokjes van 25 gr bij de hand houdt.

TIP: De Quik Detailer én kleinblokjes (50g) kan je samen kopen in een voordelige kit: Quik Clay Starter Kit (25,50€), beide zitten ook in de Paint Restoration Kit (50,90€)

Krasjes verwijderen met Ultimate Compound

De Meguiar's Ultimate Compound (20,40€) zorgt ervoor dat oppervlakte krasjes verwijderd worden. Niet door goedkope fillers die na een week weer weg zijn, maar door een duurzame polymeren laag, die water en stof afstoot én de lak voedt voor een optimale glans.

Je kan dit product aanbrengen met de Even Coat Pad (9,20€) of de Soft Foam Applicator Pad (7,20€)

Een klein beetje (simpel bolletje of klein cirkeltje) Ultimate Compound op de pad voldoet. Behandel hiermee telkens vlakken van zo'n 40x40cm. Je mag hier goed op doorwrijven en kan best even duren tot de krasjes weg zullen zijn, maar zit product doet zeker het nodige om 80% van de oppervlaktekrasjes weg te werken.

LET OP: Krassen waar je met je vingernagel achter kan blijven hangen, krijg je niet meer weg zonder een professionele lakherstelling (goedkope stiftjes voor de lak werken niét!)

Laat het product niet opdrogen, maar veeg het weg met een Supreme Shine Microfibre (13,30€).

LET OP: Zorg dat er geen Ultimate Compound op plastic / kunststof onderdelen komt. Op zwarte kunststof laat dit witte plekken na die je er enkel uitkrijgt met de interieurproducten.

Lak is voorbereid...

Nu de lak netjes egaal en gereinigd is, de meeste krasjes eruit zijn kunnen we de lak opnieuw gaan behandelen en voeden door een Polish.

Meer hierover volgdende week!

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update van de nieuwste blogartikels in uw mailbox.