HOE KAN IK JE HELPEN?

OnlineOlie.be is de dé online specialist in oliën en smeermiddelen voor wagens, motorfietsen en tal van andere specifieke toepassingen. Wij staan voor deskundig advies, scherpe prijzen en snelle levering.

GRAAG SMEERADVIES
Help mij aan de juiste olie!
GEWOON EVEN KIJKEN
Voorlopig geen hulp nodig :)
USP
GRATIS VERZENDING: Bij bestellingen boven de 100€.

Castrol A747: het fenomeen

Als het over racerij gaat, ben ik de eerste om Denicol aan te bevelen. Simpelweg omdat dit de beste olie is voor 90% van alle tweetakt racemotoren tegenwoordig.

Soms moet ik echter toch - daarom niet met tegenzin - de Castrol A747 aanbevelen. In dit artikel leg ik uit wat deze olie zo speciaal maakt.

Wat maakt Castrol A747 speciaal?

Castrol A747 is een tweetaktolie op basis van ricinus, waaraan synthetische oliën werden toegevoegd.

Zoals we weten is het absolute nadeel van ricinusolie dat deze olie uitzonderlijk veel koolafzetting nalaat op de zuiger en zuigerveren. Langs de andere kant is dit wel de enige olie waarvan je zeker weet dat ze goed smeert bij meer dan 20.000rpm indien nodig.

Synthetische oliën of EsterSynthetische oliën kunnen dergelijke hoge toerentallen niet aan.

Castrol A747 is dus een combinatie van beide, waardoor je de voordelen van ricinusolie hebt (goede smering), met de voordelen van synthetische olie (schone verbranding).

Wanneer Castrol A747 gebruiken?

In principe kan je deze olie dus voor heel wat tweetaktmotoren gebruiken. Echter zou ik in volgende gevallen toch een gewone (ester)synthetische olie gebruiken:

  • Onder de 15.000rpm
  • Motoren met nicasyl laag in cilinder

Geur van Castrol A747

Heel kenmerkend aan de Castrol A747, of beter gezegd van een ricinusolie in het algemeen, is de geur die vrijkomt bij de verbranding. Dit is een zachte en heel specifieke geur die door heel veel mensen en racers geliefd is.

Dit is dan ook weer een van de redenen waarom je voor de A747 zou moeten gaan!

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks een update van de nieuwste blogartikels in uw mailbox.